Fritidshem

Vi arbetar för att vårt fritidshem erbjuder varierade och meningsfulla fritidsaktiviteter.

På fritids finns drygt 100 barn. Fritidshemmet har tre grupper ”Fritids för åk F-1, fritidsklubben för åk 2-3 och klubben för åk 4-6

Vi arbetar för:

• Att barnen ska ha roligt och trivas på fritids
  • Att barnen ska vara delaktiga och kunna påverka vår verksamhet
  • Att ta ansvar för varandras saker och vår miljö både ute och inne
  • att vi har ett trevligt språk till varandra och möter varandra med respekt
  • att alla ska vara med och känna sig delaktiga i leken i leken

Våra aktiviteter

Vi blandar planerade aktiviteter, inomhus och utomhus, med mycket fri lek. Varje vecka har barnen ett stort utbud att välja mellan som till exempel idrott, musik, bakning, pyssel, schack, externa aktiviteter och utevistelse. Det är viktigt att ibland själv få bestämma, för sig själv eller tillsammans med andra, vad man vill göra. Hos oss får ditt barn, utifrån sina intressen och förutsättningar, en meningsfull och stimulerande fritid. Vi har även samarbete med externa verksamheter, exempel på dessa är idrottsskolan och tonfiskarna.

Lämning och hämtning

Barn som lämnas mellan 06:00-07:00, lämnas på förskolan.

Barn som lämnas mellan 07:00-07:45, lämnas på Lunden.

Mellan 07:45 och 08:00 är skolan låst och fritidspersonalen är ute på skolgården för allas säkerhet. Barnen hämtas på sina egna avdelningar fram till cirka 16:15, efter det slås alla avdelningar samman på avdelningen Lunden. Barn som hämtas efter klockan 17.00 hämtas på förskolan.

På fritids arbetar:

Anneli Nilsson, Madelaine Nilsson, Mats Eskilsson, Anita Paulsson, Janni Borg, Kerstin Höglind, Linda Strand Westin och Fredrik Petersson.