Om oss

Välkommen tilI Allerums skola! Vi är en liten, trygg och attraktiv skola i Helsingborg. Vi har en bra gemenskap vilket i sin tur ger goda resultat för eleverna. För oss är trygghet en förutsättning för en bra skolgång. Och det erbjuder vi våra elever.

Vi har en bra gemenskap vilket i sin tur ger goda resultat för eleverna. För oss är trygghet en förutsättning för en bra skolgång. Och det kan vi erbjuda våra elever.

Allerums skola byggdes 1868 och är en gul tegelbyggnad. Skolan är unik då vissa klassrum ligger i de gamla lärarbostäderna. Här finns inga långa korridorer. Atmosfären är gemytlig och personlig. Skolgården ger stimulans till kreativ lek i dunge och backe. I den gamla fruktträdgården ligger nu den stora fräscha idrottshallen.

Allerums skola i Helsingborg.

Området där skolan ligger är expanderande med bra kommunikationer och cykelvägar in till Helsingborg. I omgivningen finns även den så kallade ”Prästaparken” där det finns vindskydd. Parken utnyttjas av skolans fritids. Skolgården gränsar till ett par fotbollsplaner. På skolans område ligger även en förskola. Vi har totalt cirka 160 elever och 15 personer i personalen på skolan.

Glädje och gemenskap

En av utgångspunkterna med arbetet i Allerums skola är att eleverna ska tycka det är roligt och spännande att komma till oss. Att arbetsglädje smittar av sig ser vi varje dag i vår verksamhet. En annan utgångspunkt är att erbjuda högsta möjliga kvalitet. Detta är en vision som vi aldrig kommer att sluta arbeta med och vi använder oss av professionella utvärderingsverktyg för att mäta vår verksamhet. Hos oss kan du vara säker på att ditt barn får de bästa verktygen för att utveckla sig själv.

Vi arbetar med lärande för hållbar utveckling där utveckling av grundkunskaper, god hälsa och ökad miljömedvetenhet står i fokus. Vi är certifierade för vårt arbete med Grön flagg och Olweus.